Biografie

Ilse Klein Geltink studeerde in 2020 af aan Theaterschool de Trap in Amsterdam. 

Daarvoor studeerde zij twee jaar voor Allround Musical Artiest op de Dutch Academy of Performing Arts in Den Haag. Tijdens deze opleiding zette zij al haar eerste stappen in het werkveld. Zo speelde ze in een aantal kindertheatervoorstellingen, een voorstelling van NT Jong, als (stem)actrice in verschillende projecten zoals afstudeerfilms en begon ze als zangeres bij 'I aM'.

Tijdens haar parttime opleiding Theater/Toneel aan Theaterschool De Trap nam ze o.a. een korte film op, speelde in een muziektheatervoorstelling die door Europa tourde en was gastactrice in buurtsoap 'De Wasserette' van Volksoperahuis.

 

Naast kortdurende, losse projecten is ze ook te zien in langdurige theaterproducties. Vanaf de start was ze te zien in de theatervoorstelling Rupsje Nooitgenoeg voor de allerkleinsten. Tevens speelt ze in educatieve voorstellingen bij verschillende theatergroepen waarbij met name middelbare scholieren de doelgroep zijn. 
Ze treedt op als vaste danseres in een dinnershow, maar ook bij diverse evenementen en ze had een korte solo dansvoorstelling tijdens Light Nights in Ouwehands Dierenpark.

Op je beeldscherm kun je haar onder meer voorbij zien komen in commercials, videoclips, diverse korte films en haar eigen afstudeerfilm 'Door Het Vuur'.

 

Naast haar werk als uitvoerend artiest is Ilse ook werkzaam als trainingsactrice.